Μοιράσου το Άρθρο

Η Σουηδέζα υπουργός Μετανάστευσης Μαρία Μάλμερ Στένεγραντ εδωσε συνέντευξή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μιλώντας σχετικά με τα συμπεράσματα που έχουν βγει από τα κύματα μετανάστευσης που έχει υποστεί η χώρα της τα τελευταία χρόνια.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

385
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Η Υπουργός μετανάστευσης της Σουηδίας ανέφερε χαρακτηριστικά στην le figaro ότι η χώρα της ήταν πολύ γενναιόδωρη στο ζήτημα των μεταναστών, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση τους πράγμα που τελικά δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.

.

«Δύο στους τρεις μετανάστες στην Ευρώπη δεν χρειάζονται προστασία»

.

Η Μάλμερ, ανέφερε ότι η χώρα της δεν θα κλείσει εντελώς τις πόρτες γιατί χρειάζεται εργατικό δυναμικό και άτομα υψηλής εξειδίκευσης. Υποστηρίζει ότι χρειάζεται ένα όριο στα κύματα μετανάστευσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

.

«Θέλουμε να μειώσουμε τη μετανάστευση που σχετίζεται με το άσυλο, ξεκινώντας με τη μείωση της ποσόστωσης των προσφύγων που εισάγονται, σε 900 ετησίως. Ωστόσο, εξακολουθούμε να είμαστε μία από τις χώρες της ΕΕ που δέχεται τους περισσότερους μετανάστες κατά κεφαλήν»

.


qqq

Επικοινώνησε μαζί μας, Μαθε Πως

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

Όπως αναφέρει στην συνέντευξη τα τέσσερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συμφωνούν πλήρως σε όλα τα σημεία του προγράμματος, που θεσπίστηκε για μια αναγκαία αλλαγή στην πολιτική μας για το άσυλο, την οποία, όπως σημειώνει, υποστηρίζει και μεγάλο μέρος του σουηδικού πληθυσμού

.

«Πρέπει να αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη, έπειτα από πολλά χρόνια μη απαιτητικών πολιτικών ένταξης και υπερβολικής μετανάστευσης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον διαχωρισμό, τον αποκλεισμό και την αύξηση της εγκληματικότητας. Θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εάν έχουν αλλάξει οι συνθήκες στη χώρα τους και δεν χρειάζονται πλέον προστασία

.

 «Με τα χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες τραγικών θανάτων, όταν οι μετανάστες διασχίζουν επικίνδυνες διαδρομές στη Μεσόγειο. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να καταπολεμήσουμε τις εγκληματικές ομάδες, που εκμεταλλεύονται την ευπάθεια των μεταναστών και τους φέρνουν στην Ευρώπη με επισφαλή σκάφη. Η ΕΕ πρέπει επίσης να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των αιτιών που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να διασχίσουν τις επικίνδυνες οδούς της εξορίας. Η σουηδική προεδρία εργάζεται σκληρά για να προωθήσει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Οι τρίτες χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να επιταχύνουν την υποδοχή των υπηκόων τους, των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί. Επί του παρόντος, περίπου δύο στους τρεις μετανάστες στην Ευρώπη δεν χρειάζονται προστασία.»

.

Από MacedoniaNET