Μοιράσου το Άρθρο

Πώς θα λειτουργεί:Το δασαρχείο θα ορίζει την περιοχή που χρειάζεται προστασία, αποκατάσταση και τεχνητή αναδάσωση και τις προδιαγραφές αυτών. Π.χ. είδος δέντρων που θα φυτευτούν, προσαρμοσμένα στις οικολογικές συνθήκες της περιοχής με εμπλουτισμό της βλάστησης με κατάλληλα πλατύφυλλα πυράντοχα είδη.

Ο ανάδοχος αναδάσωσης θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης που θα εγκριθεί άμεσα από το δασαρχείο και στη συνέχεια θα προχωράει στις αναγκαίες ενέργειες για την προετοιμασία του εδάφους για την εξασφάλιση της επιτυχίας της αναδάσωσης.Η πράξη ορισμού αναδόχου αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη μελέτη και υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας των εδαφών, καθώς και των έργων τεχνητής αναδάσωσης, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να απεμπολεί οποιοδήποτε δικαίωμά του επί των εκτάσεων αυτών. Δηλαδή,Ο ανάδοχος αναδάσωσης θα αναλαμβάνει την αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση του δημόσιου δάσους για 50 ή 99 χρόνια (στην ουσία θα μετατρέπεται σε ιδιωτικό) χωρίς να πληρώνει μία. Θα επιδοτείται για τα έργα αναδάσωσης και αντιπλημμυρικά ενώ θα εκμεταλλεύεται κάθε δασική δραστηριότητα (πχ: ξύλευση, ρητίνη, μελισσοκομία κλπ).

Θα μπορεί να εκμεταλλεύεται το δάσος με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα που θα κρίνεται δημοσίου συμφέροντος όπως εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, παραθεριστικών χωριών κλπ.Για να το κάνω πιο λιανά επάνω στην καμένη γη στήσανε μπίζνες.

Κείμενο του Γεράσιμου Κουρουκλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *