Μοιράσου το Άρθρο

Ο πρωτότοκος Γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου,τ. Διάδοχος Παύλος φανερά συγκινημένος εκφώνησε τον επικήδειο για τον πατέρα του στην κηδεία που έγινε σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών με την μητέρα του να είναι βαθιά συγκινημένη.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ο επικήδειος του Παύλου προς τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στην κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο τ.Διάδοχος Παύλος απευθύνθηκε με ιδιαίτερη αγάπη προς τον πατέρα του, αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα, τον τίτλο του ως βασιλιά αλλά και με τον τίτλο του ως ολυμπιονίκη.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Ο επικήδειος του Παύλου:

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

.

Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της.

.

Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου αλλά είχες την παρακαταθήκη του, όταν ανέλαβες την ευθύνη του ελληνικού θρόνου.

Σου είπε «αφιέρωσον τη ζωήν σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος, ουδεμία ευγενέστερα και αξιόλογος αποστολή, ενθυμού πάντοτε ότι είναι προτιμότερον να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός και η χώρα».

.

Είναι ακριβώς αυτή η παρακαταθήκη προς εσένα που έδωσες σε εμένα, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Σύμβολο τιμής, κανόνας συμπεριφοράς για όλη μας τη ζωή. Έφερες τιμή στην πατρίδα μας με το χρυσό μετάλλιο.

.

Ήταν μια δύσκολη εποχή όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις και πάθη αβυσσαλέα, με αποτέλεσμα που δεν ήθελε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες στους πραξικοπηματίες. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας.

.

Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής.

.

Η οικογένεια ήταν το παν. Πάντα πιστεύατε ότι είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Μαζί με τη μητέρα μας δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η αγάπη προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, στην οποία αφιέρωσες όλη σου τη ζωή.

.

Εμείς, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, θα προσφέρουμε πάντα στην πατρίδα, στην Ελλάδα. Η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα για αυτή.

Καλό ταξίδι».

.

.

Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν και φώναξαν «αθάνατος» την ώρα του επικήδειου του τ.Διαδόχου Παύλου.

.

Το παλμό του κόσμου έξω από την Μητρόπολη, σας μετέφερε live , το macedonianet. Με τον κόσμο να δείχνει τον σεβασμό του στον εκλιπόντα, ενω παράλληλα αρκετοι ήταν εκείνοι που φώναζαν τα ονόματα των παιδιών του τέως Βασιλέα των Ελλήνων Κωσταντίνου Β.

.

.

Από MacedoniaNET