Μοιράσου το Άρθρο

Απίστευτη θηριωδία από τουρκικής πλευράς, καθώς Τουρκικά drones, εκτέλεσαν εν ψυχρώ 4 κορίτσια και τραυμάτισαν ακόμα 11 άτομα την ώρα που επαιζαν βόλεϊ σε αθλητική διοργάνωση του ΟΗΕ!


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Όπως καταγγέλλει η «Συνδυασμένη Διακλαδική Δύναμη Κρούσης» (Combined Joint Task Force) σε επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε έγινε επίθεση από Τουρκικής κατασκευής drones δυστυχώς όμως δεν κατονομάζει τον ένοχο απευθείας.

.

Η ανακοίνωση του στρατηγού John Brennan

.

«Το απόγευμα της 18ης Αυγούστου, ένα «ένοπλο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα» (Drone) χτύπησε μια ομάδα έφηβων κοριτσιών που έπαιζαν βόλεϊ και συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στη Χασάκα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι. Εκ μέρους της CJTF-OIR, καταδικάζω αυτήν την επίθεση και κάθε άλλη που σκοτώνει και τραυματίζει αμάχους.

.

Τέτοιες πράξεις είναι αντίθετες με τους νόμους των ένοπλων συγκρούσεων, οι οποίοι απαιτούν την προστασία των αμάχων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την λύπη μας για τους τραυματίες.

.

Η αύξηση των στρατιωτικών εχθροπραξιών στη βόρεια Συρία δημιουργεί χάος σε μια εύθραυστη περιοχή όπου η απειλή του ISIS παραμένει παρούσα. Ζητούμε άμεση αποκλιμάκωση από όλα τα μέρη και τερματισμό των δραστηριοτήτων που θέτουν σε κίνδυνο τα σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης που έχει κάνει ο Συνασπισμός κατά του ISIS».

Επικεφαλής της «Συνδυασμένης Διακλαδικής Δύναμης Κρούσης»

.

Όπως αναφέρουν σχετικά η Mirror αλλά και η jerusalim post τεσσερα έφηβα κορίτσια σκοτώθηκαν ενώ έπαιζαν βόλεϊ όταν ένα drone έπληξε εκπαιδευτικό κέντρο που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη στη βορειοανατολική Συρία.

.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να στόχευσε το κέντρο ειδικής εκπαίδευσης κοριτσιών την Παρασκευή, σκοτώνοντας τέσσερα κορίτσια Κούρδους και τραυματίζοντας άλλα 11 άτομα, ισχυρίστηκε η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) σε δήλωση την ίδια ημέρα.

.

Σαββας καλεντεριδης: « τι φοβούνται τα ελληνικά ΜΜΕ και δεν λένε τίποτα για την ΕΝ ψυχρώ δολοφονία των κοριτσιών από τους Τούρκους;»

.

Δείτε το απόσπασμα στο2:10′

.

.

Η Τουρκία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ευθύνεται για τη φονική επίθεση, αλλά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε tweet την Παρασκευή ότι σκότωσε πέντε μέλη των κουρδικών δυνάμεων. Δεν είναι σαφές εάν οι δύο αναφορές συνδέονται.

.

Από MacedoniaNET