Μοιράσου το Άρθρο

Ορκωτός Ελεγκτής καταγράφει μεγάλη πτώση της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ, η οποία έχει αναλάβει την λειτουργία και ανάπτυξη των Starbucks στην Ελλάδα.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Μεγάλη Πτώση άνω των 30% μαρτυρούν τα νούμερα για το 2020. Με αρκετή καθυστέρηση, πριν από λίγες ημέρες η starbucks δημοσίευσε τους ισολογισμούς για τα έτη 2018 και 2019 που, με εξαίρεση το 2018, συνεχίζει η αιμορραγία των ζημιογόνων χρήσης που ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά που είχε παρουσία στην Ελλάδα.


qqq

Επικοινώνησε μαζί μας, Μαθε Πως

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


Για το 2019 οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 16,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 6,6% σε σχέση με το 2018. Στην έκθεση που συνοδεύει τον ισολογισμό σημειώνεται ότι πωλήσεις του 2020 εκτιμάται ότι είναι μειωμένες κατά 30% – 35% σε σχέση με το 2019 εξαιτίας του covid.

.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα το 2019, οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν 1,8 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές εις νέον εκτοξεύθηκαν στα 68,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο συνολικός δανεισμός αυξήθηκε κατά 2 εκατ. ευρώ λόγω κεφαλαιοποίησης τόκων και στο τέλος του 2019 είχε φτάσει στα 23,5 εκατ. ευρώ.

.

«Η εταιρεία υπέστη ζημιά ποσού 1,8 εκατ. ευρώ κατά την διάρκεια του έτους που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2019 και ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένων των μη εξυπηρετούμενων δανείων της εταιρείας υπερβαίνουν ουσιωδώς το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού.

.

Τα γεγονότα αυτά, μαζί με άλλα θέματα… υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που ενδεχομένως εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητα της».

.

Πηγή

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τουρκία Υγειονομικοί

.

Από MacedoniaNET