Μοιράσου το Άρθρο

Επιτέλους σταματάει αυτό το ληστρικό μετρό και έρχεται μία νέα ανάσα πνοής για τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να σταθούν μέσα σε αυτή την κρίση.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Το κυβερνητικό επιτελείο είναι έτοιμο να δώσει τέλος στη ρήτρα προσαρμογής για τη ΔΕΗ αλλά και για όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

.

Οπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1:

«Από τον Ιούλιο καταργείται η ρήτρα που πραγματικά επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες, εν μέρει θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο κομμάτι θα καλύπτεται από τα μέτρα και τους πόρους που θα προκύψουν.

Ηδη ληφθεί μέτρα στήριξης ύψους 4 δισ. ευρώ από την αρχή της ενεργειακής κρίσης και «τώρα υιοθετήθηκαν άλλα μέτρα, ύψους 3,5 δισ. για να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά.

.

Πρέπει και να θυμόμαστε και τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης στην οποία βρισκόμαστε».

.

.

Ενώ για την μείωση του ΦΠΑ, ανέφερε:

.

«είναι καλύτερο να υπάρχει στόχευση στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη από βοήθεια.Η μείωση του ΦΠΑ θα είναι ένα οριζόντιο μέτρο, που θα ωφελεί και αυτούς που δεν έχουν πραγματικά ανάγκη. Το ζητούμενο είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, την μεσαία τάξη».

Από MacedoniaNET