Μοιράσου το Άρθρο

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ενημέρωσε όλους τους ενοίκους για νόσηση απο κορονοϊό μια οικογένειας που διαμένει στο κτίριο και πήρε πρόστιμο λόγω GDPR

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

18
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Η ιταλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων Garante, ελαβε μία καταγγελία από μία οικογένεια στην Ιταλία η οποία κατήγγειλε τον διαχειριστή ότι διέρρευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα.

flatmate.gr@gmail.com

Η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων Garante εξέτασε καταγγελία σε βάρος διαχειριστή πολυκατοικίας σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων υγείας των καταγγελλόντων.

.

.

Η συγκεκριμένη οικογένεια κατήγγειλε τον διαχειριστή ότι ενημέρωσε μέσω e-mail όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας ότι πάσχουν απο covid όταν η καθαρίστρια τον ενημέρωσε σχετικά.

«Η οικογένεια (…) είναι θετική στον Covid»

Κληθείς από τη Garante όπως τοποθετηθεί επί της καταγγελίας, ο διαχειριστής αρχικά ισχυρίστηκε πως η ενημέρωση για τη νόσηση των καταγγελλόντων προήλθε από ενοίκους της πολυκατοικίας, ως εκ τούτου το μήνυμά του δεν αποκάλυψε κάποια πληροφορία που δεν ήταν ήδη γνωστή.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας κλήθηκε από την ιταλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, να απολογηθεί και ο ίδιος απαντησε ότι ο στόχος του ήταν να προστατεύσει την υγεία των ενοίκων ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τα κρούσματα.

Σε ερώτηση της αρχής ο ίδιος απάντησε ότι ενημερώθηκε αρχικά από την καθαρίστρια η οποία είχε ήδη προειδοποιηθεί από την εν λόγω οικογένεια.

Η Garante, εξέτασε την καταγγελία της οικογένειας καθώς και την ενημέρωση που είχε από τον διαχειριστή και τελικά τον βρήκε ένοχο για την ενημέρωση του ονόματος της οικογένειάς του γείτονες και σαν αποτέλεσμα του επέβαλε σ διοικητικό πρόστιμο ύψους €2.000 για την παραβίαση του άρθρου 9 ΓΚΠΔ.

Από MacedoniaNET