Μοιράσου το Άρθρο

Στον Μεγαλύτερος ξένο επενδυτή έχει εξελιχθεί το Αμερικανικό Fund CVC Capital. Επιπλέον το Fund έχει προσλάβει ως επικεφαλή των επενδυτικών σχέσεων την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη. Το εν λόγο Fund πρόσφατα είχε προβεί σε συμφωνία απόκτησης του 10% της ΔΕΗ μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube

Τώρα έρχεται η επόμενη κίνηση. Ένα μεγάλο “χτύπημα” που θα ανακατέψει την τράπουλα στον Ελληνικό επενδυτικό χάρτη. Η CVC Capital ετοιμάζεται να μπει στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Στόχος αυτή την φορά είναι η εταιρία που δραστηριοποιείται σε πολλά μέρη της χώρας. Ένας κολοσσός στον χωρο της υπεραγορας. Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία Μασούτης, έχει προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την cvc Capital και όλα είναι έτοιμα για την εξαγορά.

Μένει μόνο το τυπικό για να αλλάξει χέρια η εταιρία, μιας και οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα. Το μερίδιο που θα αποκτήσει η CVC θα είναι πολύ σημαντικό στην αγορά της λιανικής πώλησης τροφίμων. Ο Μασούτης είναι μια δυνατή εταιρία με συνεχώς καλύτερα έσοδα. Πέρυσι είχε κύκλο εργασιών 882 εκατ ευρώ (+ 6,3% σε ετήσια βάση), λειτουργικά κέρδη 22,1 εκ. ευρώ και EBITDA 60,1 εκατ. ευρώ

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *