Μοιράσου το Άρθρο

Νεα μέτρα εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας λόγω ότι ανέβηκαν τα κρούσματα πολύ τις τελευταίες μέρες. Ετοιμάζει ποινές για τις ομάδες που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και τα Πρωτόκολλα.

«θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα. Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι στους αθλητικούς χώρους – που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλά δεν τηρείται – θα υπάρχει ποινή στις ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια εάν δεν τηρείται το μέτρο χρήσης της μάσκας και των άλλων περιορισμών που πρέπει να υπάρχουν στα γήπεδα». Είπε.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και Facebook.

Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ. Όπως είπε πάνω από το 85% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι αν εμβολιαστοι. Ανέφερε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός και παράλληλα όσοι έχουν συμπληρώσει εξάμηνο να πάνε για την τρίτη δόση.

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες»

Τα Μέτρα

2 τεστ μέσα στην εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους λ εργαζόμενους με δικό τους κόστος.

Αρνητικό Rapid test για εμβόλια στους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *