Μοιράσου το Άρθρο

Σιγή ιχθύος από τα ΜΜΕ και την οικογένειά του βραβευμένου με Νόμπελ ιολόγου και Βιολόγου Λουκ Μοντανιέ, σχετικά με την είδηση που κυκλοφορεί ότι έχει πεθάνει.

.

(10 ΦΕΒ – 19:56) οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη είδηση.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Η είδηση ξεκίνησε από το γαλλικό FranceSoir, που ανέφερε :

.

«Ο καθηγητής, Λουκ Μοντανιε βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής το 2008, πέθανε ειρηνικά στις 8 Φεβρουαρίου 2022 στο Αμερικανικό Νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine παρουσία των παιδιών του»

.

.

(10 ΦΕΒ 19:59) το Wikipedia αναφέρει τη σημερινή ως ημερομηνία θανάτου του Γάλλου νομπελίστα.

.

Ο Λουκ Μοντανιε, είχε αναφερθεί πολλές φορές τον τελευταίο καιρό για την χρήση των εμβολίων και για την πανδημία. Είχε αναφέρει αρκετές φορές ότι ο κορονοιος ειναι τεχνητός και κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της Γουχάν.

.

«Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την υπαίθρια αγορά της Γουχάν. Αυτό είναι ένας πολύ ωραίος μύθος. Ο κορωνοϊός προήλθε από το βιοεργαστήριο της Γουχάν. Είναι έργο επαγγελματιών μοριακών βιολόγων»

Λουκ Μοντανιε

.

Η δημοσιογράφος Μαρία δεναξά ανέφερε σχετικά:

.

:

«Συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες και δεν έχουν διαψευστεί έως τώρα, αναφέρουν πως ο διάσημος Γάλλος ιολόγος Λικ Μοντανιέ, που ανακάλυψε το AIDS και τιμήθηκε μεταξύ άλλων το 2008 με το νόμπελ ιατρικής, πέθανε στις 8/02 σε ηλικία 89 ετών. 

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για fake news. Κανείς όμως από την οικογένεια του Μοντανιέ δεν έχει βγει να διαψεύσει, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά είτε επιβεβαίωσης, είτε για fake news στα «comme il faut» ΜΜΕ.

Ο Μοντανιέ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αμφισβητούσε δημόσια την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊου και παρότι πολυβραβευμένος για το επιστημονικό του έργο είχε χαρακτηριστεί «ψεκασμένος» για τις αμφιβολίες του για τον εμβολιασμό.

Αν ισχύει η πληροφορία του θανάτου του κορυφαίου επιστήμονα, θα πρέπει η εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ και πολιτικών όπως είναι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμμάνουελ Μακρόν, να προβληματίσει σοβαρά για την τύχη οποιουδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη από την κυρίαρχη.

Ο Μοντανιέ δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Σκέφτονταν διαφορετικά όπως και οι περισσότερες μορφές που ξεχώρισαν. Οποία κι αν ήταν η άποψη του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, δεν του αξίζει τέτοια απαξίωση από το γαλλικό κράτος, ούτε και από την επιστημονική κοινότητα».

Μαρια Δεναξα

.

Από MacedoniaNET