Μοιράσου το Άρθρο

Καλεσμένος της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Ελλάδα ύστερα από το 2016.

“Η επίσκεψή σας υποδηλώνει τον ενδιαφέρον σας για την περιοχή και για τον διαθρησκευτικό διάλογο. Μεταφέρεται ισχυρό μήνυμα αδελφοσύνης σε καιρούς δύσκολους”,

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η επίσκεψη του γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών της χώρας μας από τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Τον πάπα Φραγκίσκο τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος δένδιας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα το πρωί. Κατόπιν τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Θα ήταν λιγότερο σοφοί και λιγότερο ευτυχείς. Εδώ σύμφωνα με τη δήλωση του Σωκράτη άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο ανθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε.

Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να περάσουμε από τη μεροληψία στη συμμετοχή. Αυτό είναι το κίνητρο που θα πρέπει να μας ωθήσει σε διαφορά μέτωπα. Σκέφτομαι την πανδημία και πάνω από όλα τη φτώχεια. Όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό έπος, το μεγάλο ταξίδι συχνά είναι η μόνη οδός”.

Από αυτή την πόλη, το λίκνο του πολιτισμού προέτρεψε να υψώνεται πάντα ένα μήνυμα προς την κορυφή που θα απαντά στις αποπλανήσεις του αυταρχισμού και στην ατομιστική αδιαφορία και θα αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο για τη δημιουργία ενός ακρογωνιαίου ανθρωπισμό που χρειάζεται η εποχή και η Ευρώπη μας”.

Πάπας Φραγκίσκος

Αυτή την ώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο. Υπολογίζεται ότι δύναμη 3.500 ανδρών της αστυνομίας έχει διασκορπιστεί για την ασφάλεια και την ομαλή επίσκεψη του ποντίφικα.

Πηγη εικόνας/βίντεο ΕΡΤ

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *