Μοιράσου το Άρθρο

Ο 52 χρόνος Mike Gamin ήταν στην σειρά για μεταμόσχευση νεφρού. Ο ίδιος και η γυναίκα του Debi έψαχναν πάνω από 2 χρόνια για τον κατάλληλο δότη. Ο οποίος πριν λίγο καιρό βρέθηκε.

Η εγχείρηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Cleveland Clinic. Ολα πήγαιναν βάση προγράμματος. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή. Όπως ανέφερε στο NEWS5 η Debi η κλινική αρνήθηκε το μόσχευμα από το δότη λόγω ότι δεν ήταν εμβολιασμένος.

Η δότης και φίλος της οικογένειας Sue George ήταν πολύ απογοητευμένη από την εξέλιξη.

« Υπάρχει κάποιος που χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού για να ζήσει η πιθανότητα για συμβατό μόσχευμα είναι 1/100.000 και τώρα γίνεται αυτό το πράγμα;» στο WKYC.

Η κλινική από τη μεριά της έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η κλινική Cleveland έχει αναπτύξει πρόσφατα πρωτόκολλα ασφαλείας για μεταμόσχευση στερεών οργάνων που απαιτούν τον εμβολιασμό COVID-19 για να είναι ενεργός υποψήφιος μεταμόσχευση ή ζωντανός δότης. Ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε αυτούς τους ασθενείς για την ασφάλειά τους. Η ζωντανή δωρεά για μεταμόσχευση οργάνων ήταν μια σωτήρια θεραπεία, αλλά δεν είναι χωρίς κινδύνους για τον δότη. Για τον ζωντανό δότη, η μείωση του κινδύνου μόλυνσης από COVID-19 κατά τη διάρκεια της επέμβασης και της ανάρρωσής τους είναι ζωτικής σημασίας. Συνεχώς προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για τους ζωντανούς δότες μας και ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό συστατικό για να εξασφαλίσουμε την ασφαλέστερη προσέγγιση και βέλτιστα αποτελέσματα για τους δωρητές.

Για τον υποψήφιο για μεταμόσχευση, εκτός από μια σημαντική επέμβαση, τα φάρμακα που λαμβάνονται μετά από μεταμόσχευση οργάνου αποδυναμώνουν την ανοσολογική απάντηση ενός ατόμου. Οι σοβαρές επιπλοκές του COVID-19 είναι πιθανότερο να αναπτυχθούν σε εκείνα τα άτομα που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς το σώμα τους έχει μειωμένη ικανότητα να παλεύει και να αναρρώνει από λοιμώξεις. Τα εγκεκριμένα από τον FDA εμβόλια έχουν καθοριστεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων από τον COVID-19.

Για μεταμόσχευση οργάνων με ζωντανό δότη, που περιλαμβάνει τον ζωντανό δότη που υποβάλλεται σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, απαιτούμε εμβολιασμό COVID-19 τόσο για τον δότη όσο και για τον λήπτη προτού προχωρήσουμε στη χειρουργική επέμβαση, για την ασφάλεια και των δύο.

Για μεταμόσχευση οργάνων από έναν νεκρό δότη, οι ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής έχουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου να πληρούν το πρωτόκολλο ασφαλείας της κλινικής Cleveland Clinic. Εάν οι ασθενείς που περιμένουν ένα όργανο από έναν νεκρό δότη δεν εμβολιαστούν μετά τις 11/1, θα καταστούν ανενεργοί στη λίστα αναμονής του UNOS.

Ο εμβολιασμός είναι για την πρόληψη σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από COVID-19. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε αφαιρέσει κανέναν από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση επειδή δεν ήταν εμβολιασμένος.»

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *