Μοιράσου το Άρθρο

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Η μετάλλαξη Ο (Ομικρον) έχει αλλάξει τα δεδομένα και πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις όπως είπε ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η υποχρεωτικότητα άνω των 60 ετών θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου 2022.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και Facebook.


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός για όσους είναι άνω των 60 χρόνων αλλιώς θα υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 100 € το μήνα .Παράλληλα στο διάστημα 6 με 12 Δεκεμβρίου και 3 με 4 Ιανουαρίου θα δοθούν δωρεάν self test σε κάθε ενήλικο . Και όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Αυστρίας και υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών.


«Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. «Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας»

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *