Μοιράσου το Άρθρο

Οι έχοντες υπηρετήσει θητεία στην ΜΥΚ ξέρουν τι σημαίνει από τις 24 ωρες της ημέρας 20 να είναι μάχιμες.Ειδικές δυνάμεις ο πήχης ανεβαίνει στην σωματική εξώθηση των φυσικών ορίων αλλα και στους δείκτες αντοχής.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Στις ειδικές δυνάμεις το πρώτο που διευρύνεται είναι η πεποίθηση του ανθρώπινου εγκεφάλου στο γεγονός ότι οι ικανότητες του ανθρώπου είναι απεριόριστες και σε αυτή την εντολή προγραμματίζονται συνεκδοχικά όλες οι φυσικές δυνατότητες.

.

Δεν είναι το ότι κάθε τους κίνηση θυμίζει ακραίο ακροβατικό. Δεν είναι πως έχουν εξελίσσει κάθε λειτουργικό του αναπνευστικού τους σε mode αμφίβιου. Δεν είναι ούτε καν πως η τεχνολογία που έχουν λειτουργεί επιδοτικά σε ένα φυσικό σώμα που έχει μάθει πια να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και ζητά συγκλονιστικό αυτοέλεγχο για να δουλεύει σαν μια κονσόλα με άπειρα νοητικά και εμπειρικά κουμπάκια που κάνουν τις αισθήσεις τους να ηρεμούν στις 8.000 στροφές…

.

Το μαγικό των βατραχανθρώπων είναι πως πια, μετά από πολλές χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης κάθε ένα από τα παραπάνω των σχεδόν υπερανθρώπινων δυνατοτήτων τους έχει περάσει στο υποσυνείδητο.
.

.

Στο μεγάλο εκείνο αρχηγείο του νου όπου όλα έχουν γίνει φύσει και θέσει μέρος του είναι τους. Κανείς μας δε σκέφτεται πως να αναπνεύσει… Η λειτουργία γίνεται αυτόματα… Ο εαυτός μας ξέρει πως να το κάνει… Αυτονόητα.

.

Μπορούν να θυμούνται ταυτόχρονα πόσο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι χωρίς να έχουν βγει από κόμικ υπερηρώων και μαζί να δίνουν άλλο νόημα στην έννοια υπακοή στην ιεραρχία και να πειθαρχούν. Κι έχουν κι ένα άλλο… χαμογελάνε. Νιώθουν πολύ βολικά με πυρά στραμμένα πάνω τους κι άβολα όταν ο φωτογράφος μας τους φωτογράφιζε

.

Ακριβώς αυτό. Μπορούν να μένουν κάτω από νερό σε χρόνους που αθλητικά μιλώντας είναι σε άλλο επίπεδο, να βλέπουν στο απόλυτο χάος, να αποκρούουν τον εχθρό όποιος κι αν είναι, να ορκίζονται πίστη στη σημαία και να είναι εκεί παρόντες είτε ο κέλσιος κάνει εξάρτηση και ρουχισμό καζάνι που βράζει είτε το νερό γίνεται πάγος.

.

Μπορούν να μην έχουν ημερολόγιο και κάθε μέρα στη δική τους ατζέντα να είναι μέρα καθήκοντος. Μπορούν να ξεχνούν ότι έχουν οικογένεια, μάνα, πατέρα, γυναίκα παιδιά και να χαιρετάνε φεύγοντας με την ίδια φυσικότητα σα να είναι αυτονόητο το: «Honey I’m home» που λέμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί έχοντας απλά επιβιώσει ενός μποτιλιαρίσματος.

.

Μπορούν επίσης να μην πονάνε, να μην αρρωσταίνουν, να συγκεντρώνονται και να πολεμάνε πρώτα από όλα τον φθαρτό εαυτό τους. Μπορούν να θυμούνται ταυτόχρονα πόσο υπεράνθρωποι είναι χωρίς να έχουν βγει από κόμικ υπερηρώων και μαζί να δίνουν άλλο νόημα στην έννοια υπακοή στην ιεραρχία και να πειθαρχούν.

Κι έχουν κι ένα άλλο… χαμογελάνε. Νιώθουν πολύ βολικά με πυρά στραμμένα πάνω τους κι άβολα όταν ο φωτογράφος μας τους φωτογράφιζε.

.

Ναι σαφώς και η διάπλαση δείχνει πως έχουν γυμνάσει και υποτάξει κάθε μυ αλλά είναι δυο από τους ανθρώπινους μύες που σηκώνουν μεγάλο σεβασμό. Εκείνος ο οφθαλμικός που δείχνει πως η περιφερειακή όραση τους είναι τόσο προπονημένη όσο κι η περιφερειακή αντίληψη των πραγμάτων, γι’ αυτό και μπορούν να σκέφτονται στρατηγικά και ο μυς της καρδιάς γιατί μπορούν να στήνουν παντού σαν υπερυπολογιστής πυραμίδες λογικών επιπέδων σκέψης και δράσης – όχι χωρίς συναίσθημα, αλλά με στοχευμένο και υψηλό συναισθηματικό φρόνημα.
Κι όλα με ανωνυμία…

.

Θέλει να έχεις κολλήσει κάμποσα ένσημα στην αυτογνωσία σου για θες συνειδητά, με την αρετή της επιλογής κι όχι τη σκουντιά της ανάγκης να γίνεις ήρωας χωρίς να σε νοιάζει η λεζάντα. Ο στρατός είναι άλλη πολιτεία… Με δομή και νόμους που αποτελούν την απόλυτη και ρεαλιστική εφαρμογή της τέχνης του πολέμου, της ειρήνης και του εφικτού.

.

Και πάλι την ενέργεια της ανωτερότητας της δύναμης και μαζί της εσωτερικής γαλήνης τη νιώθεις μαζί με μια μεγάλη δόση σεμνότητας μαζί τους από την αρχή. Στην κάλυψη των πεπραγμένων τους από τα ειδησεογραφικά μέσα, τηρουμένων πάντα των διπλωματικών ισορροπιών, αυτά μπαίνουν σε δυο φτωχές αγκύλες που ορίζουν οι λέξεις «Θερμό Επεισόδιο».
.

Μιλώντας για γενικά θερμά επεισόδια, δικαιούμαστε ίσως να μιλά- με για πολεμικές συνθήκες αν όχι πράξεις όπου η ισορροπία μεταξύ ζωής και θανάτου είναι τόσο εύθραυστη όσο αυτονόητα εσείς διάβαζε- τε αυτές τις σειρές. Και πίστη στη σημαία και την πατρίδα, στο διά ταύτα, αυτό της υπερκομματικής κάθε φοράς ανωνυμίας στην προσφορά και στην ηρωική πρόταξη του ενός και μοναδικού φυσικού τους σώματος.

.

Οχι δεν ειναι λεκτικες υπερβολες, μαθε την συνεχεια στο mensarena.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τουρκία Υγειονομικοί

.

Από MacedoniaNET