Μοιράσου το Άρθρο

Την λύση στο δημογραφικό ζήτημα της Ελλάδος βλέπει στα μάτια των νόμιμων μεταναστών ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετα την αναφορά προ λιγων μηνων Στο ίδιο ζήτημα της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Μεθοδευμένη μοιάζει πλέον η λύση που βλέπουν, Πρωθυπουργός αλλά και πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας στο δημογραφικό ζήτημα της Ελλάδος.

.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στο συνέδριο με θέμα «δημογραφικό η μεγάλη πρόκληση», Την λύση του προβλήματος στην ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην χώρα μας.

.

«Η εμπειρία μας από αλβανούς μετανάστες είναι θετική. Η εικόνα των παρελάσεων αποδεικνύει ότι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας.Προφανώς δεν μιλάω εδώ για ένα ζήτημα εύκολο, είναι όμως αναγκαίο, επίκαιρο και κρίσιμο να ανοίξει η συζήτηση για αυτό το ζήτημα.

.

Για αυτό πρέπει να το εξετάσουμε με ευθύνη, με σοβαρότητα, αλλά και με θάρρος, ακούγοντας τις προτάσεις των ειδικών και μελετώντας τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες του τόπου μας και πάνω από όλα έχοντας εθνική αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε έναν πολιτισμό που διαπερνάει την Ιστορία, φωτίζοντας τους αιώνες.

.

Ο πρώτος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οικονομικός και κοινωνικός. Είναι η μείωση των οικονομικά ενεργών πολιτών. Η ελάττωση δηλαδή όσων εργάζονται και μέσα από την εργασία τους συντηρούν τον υπόλοιπο πληθυσμό.

.

Τα βάρη αυτά δεν μπορούν να διατηρηθούν αντίρροπα για μεγάλο διάστημα χωρίς να απειληθεί η αστάθεια της ίδιας της κοινωνίας. Δεν μιλάμε συνεπώς για μία απειλή της ταυτότητάς μας ως Έλληνες αλλά για την υπονόμευση της δυνατότητας του τόπου να παράγει ατομικό και δημόσιο πλούτο»

Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός Ελλάδος

.

Σας θυμίζουμε ότι την ίδια λύση είχε δει και η πρόεδρος Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου μιλώντας στην εκδήλωση της Eurobank πριν λίγους μήνες.

.

Από MacedoniaNET