Μοιράσου το Άρθρο

Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ξεκαθάρισε τη θέση του και τόνισε τον τρόπο που πρέπει η εκκλησία να διαχειριστεί το ζήτημα των ανεμβολίαστων πιστών και ιερέων.

«πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό»

Ο μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει και κάθε ιερέας και κάθε πιστός να πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας αλλιώς, «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας»

« Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις.

Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας.

Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;»


Όπως ο ίδιος είπε δεν είναι αρκετό ένα rapid test για να μπαίνουν οι πιστοί στην εκκλησία. Παρόλαυτα διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει πως μεταδίδεται ο κορονοϊός με την θεία κοινωνία.

Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έδωσε την συγκεκριμένη ζει συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα 96,6 και 105,8 στην εκπομπή «το GPS της επικαιρότητας» με το Θανο Σιαφάκα

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *