Μοιράσου το Άρθρο

Απεργούν όλοι στις 16 Νοεμβρίου. Επιχειρηματίες της εστίασης και Delivery κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία. Οι καταστηματάρχες ζητάνε αντισταθμιστικά μέτρα, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων ελέγχου των πελατών λόγω του κορονοϊού.

Πρόσφατα η κ. Παγώνη είχε κάνει δηλώσεις που ανέφερε ότι στην περίπτωση που δεν φτιαχτεί τοίχος ανοσίας το πιο πιθανόν είναι να είμαστε όλοι τα Χριστούγεννα κλεισμένοι σπίτια μας. Αυτό μοιάζει ένα ακόμα χτύπημα στο χώρο της εστίασης.

Η Ένωση Εστιατορίων Αττικής έβγαλε ανακοίνωση για το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου:

«Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας.

Τα βασικά αιτήματα των επιχειρηματιών είναι:
• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
• Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021
».

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και Facebook.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς είπε στον ΣΚΑΙ:

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος»

Επιπλέον ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ζητήσαμε να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα λόγω των περιορισμών και της αισθητής μείωσης που παρατηρήσαμε ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος για κάτι τέτοιο. Ο πρωθυπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα, προκειμένου να δούμε εκ νέου την εικόνα του κλάδου»

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *