Μοιράσου το Άρθρο

Σκληρό χτύπημα στην Ουάσιγκτον αναμένεται από το Ριάντ και το Πεκίνο. Καθώς διαπραγματεύονται ώστε το γουάν να αντικαταστήσει το δολάριο και το ευρώ ως νόμισμα διαπραγμάτευσης για το πετρέλαιο.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Οι δύο χώρες φαίνεται να συζητούν το ζήτημα εδώ και αρκετά χρόνια και ίσως η όλη κατάσταση φέρνει την υλοποίηση του πιο κοντά.

.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal στην Σαουδική Αραβία δεν βλέπουν καθόλου καλά τις αμερικανικές απόπειρες διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ παράλληλα την στάση που έχουν κρατήσει αλλά και έλλειψη στήριξης από τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένη.

.

Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί αποκλειστικά το δολάριο για τις συναλλαγές του πετρελαίου στην περίπτωση που γυρίσουν σε γουάν, πρόκειται για ένα πάρα πολύ ισχυρό πλήγμα στην αμερικάνικη οικονομία.

.

Εδώ έρχεται Λοιπόν η Κίνα η οποία είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκειά της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στις ΗΠΑ και να μπει για τα καλά με το δικό της νόμισμα στις συναλλαγές πετρελαίου

.

Στατιστικά η Κίνα αγοράζει αυτή τη στιγμή το 1/4 της παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για αυτή την αλλαγή η οποία όχι μόνο θα τους δώσουν πολύ μεγάλη θέση στον οικονομικό πόλεμο αλλά παράλληλα θα αποδυναμώσει τελείως τη δύναμή του δολαρίου, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στις ΗΠΑ.

.

Ποια θα είναι η απάντηση των ΗΠΑ, Θα το αφήσουν έτσι;

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Από MacedoniaNET