Μοιράσου το Άρθρο

Η Ιταλία προχωράει ένα βήμα μπροστα και δημιουργεί το πλαίσιο ωστε να μην υπάρξει ξανά ξεχασμένο παιδί μέσα σε αυτοκίνητο από γονείς ή φροντιστές.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

789
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Έτσι στην Ιταλία καθίσταται υποχρεωτικό που έχει σήμερα σύστημα που θα ενημερώνει τους γονείς ή τους φροντιστές ότι έχουν ξεχάσει το παιδί τους μέσα στο όχημα. Το σύστημα είναι υποχρεωτικό και στην περίπτωση που δεν υπάρχει στο εκάστοτε όχημα γονέων η φροντιστών θα επιφέρει επιβολή βαρύ προστίμου καθώς και αφαίρεση πόντων από την άδεια οδηγήσεως.

flatmate.gr@gmail.com

Το ιταλικό υπουργείο μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει μία νέα νομοθεσία που να υποχρεώνει γονείς παππούδες γιαγιάδες αλλά και όλους τους συνοδούς παιδιών να εγκαταστήσουν στα παιδικά καθίσματα του αυτοκινήτου τους για παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και κάτω ένα μηχανισμό συναγερμού ώστε να αποτρέψουν να μείνουν ξεχασμένα μέσα στο όχημα όταν ο οδηγός κατεβαίνει από αυτό.

.

.

«θα ενεργοποιείται αυτομάτως και θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με συναγερμό για να ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία του παιδιού με ακουστικά ή οπτικά σήματα με δόνηση, τα οποία να είναι ευδιάκριτα τόσο μέσα όσο και έξω από το όχημα».

Ιταλική κυβέρνηση ενισχύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς έχει προβλέψει να υπάρξει μια μικρή βοήθεια των 30 € για κάθε συσκευή που θα αγοράσει ο γονέας. Σε αντίθετη περίπτωση η συγκεκριμένη παράβαση θα τιμωρείται με πρόστιμο που θα κυμαίνεται από €81 έως €326 και επιπλέον αφαιρέσει πέντε πόντων στην άδεια οδήγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από MacedoniaNET