Μοιράσου το Άρθρο

Σε γυναικείο Καμπ Πυροσβεστών που είχε σαν σκοπό την προώθηση της ισότητας των φύλων στην πυρόσβεση προκλήθηκε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έκαψε Μεγάλο μέρος του δάσους της περιοχής.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

787
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές απομακρύνθηκαν και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές στις 3 Μαΐου, όταν γυναίκες πυροσβέστες με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στην πυροσβεστική ξεκίνησαν μια ελεγχόμενη φωτιά γρήγορα κλιμακώθηκε σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

flatmate.gr@gmail.com


Το γεγονός συμβεί στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ που βρίσκεται στον Καναδά, Μία περιοχή που γενικά χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για βόλτα και με σκοπό να ξεφύγουν από το συνωστισμό των μεγάλων πόλεων της Αμερικής.

«Να σπάσουυν τα εμπόδια σε ενα ανδροκρατούμενο επάγγελμα».

Η πόλη ζούσε στους ρυθμούς του συγκεκριμένου συνεδρίου και μέρες πριν όλα τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία εκαναν λόγια για ένα συνέδριο γυναικών πυροσβεστών με στόχο να «σπάσουν τα εμπόδια σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα».


Το 12ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιγράφηκε στα τοπικά μέσα ως «μια ευκαιρία να συμμετάσχουν συμμετέχοντες όλων των διαφορετικών φύλων, εθνικών και φυλετικών καταβολών για να διερευνήσουν τον αυξανόμενο ρόλο των γυναικών στη διαχείριση πυρκαγιών».


Η Τζέιν Παρκ, η υπεύθυνη και «ειδική στη διαχείριση πυρκαγιών» που βοήθησε στη διοργάνωση του συνεδρίου, περιέγραψε την ομάδα των γυναικών που κατά λάθος άναψαν τη δασική πυρκαγιά ως την «αφρόκρεμα του χώρου».

Η Παρκ ανεφερε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν μια ευκαιρία για τις γυναίκες πυροσβέστες να επιδείξουν την «αξία» της «διαφορετικότητας» προκειμένου να «χτίσουν συμμάχους» μεταξύ «ανδρών και ανθρώπων που αποτελούν την πλειοψηφία».

Πηγές

calgaryherald rmoutlook freebeacon

Fb: Banff National Park

Από MacedoniaNET