Μοιράσου το Άρθρο

Η Meta – Η νέα εταιρία που ανοίξει το Facebook- έστειλε μία επίσημη επιστολή στο αστυνομικό τμήμα του Los Angeles. Ζητούσε επίσημα να σταματήσουν άμεσα να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ στο Facebook που είχαν σκοπο να παρακολουθούν χρήστες.

Πρόσφατα είχαμε δει παρόμοιο ρεπορτάζ από την Guardian. Απ ότι φαίνεται ήταν τακτική του Αστυνομικού τμήματος, η “επίλυση” υποθέσεων μέσω Facebook.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube.

Εκτός ότι και τα εγχειρίδια του LAPD χρησιμοποιούν το Facebook ως παράδειγμα για να συμβουλεύουν τους αστυνομικούς να δημιουργούν ψεύτικους social media λογαριασμούς, αλλά έγγραφα δείχνουν πως η πολιτική του LAPD επιτρέπει στους αστυνομικούς να δημιουργήσουν ψεύτικα προφίλ για “online ερευνητική δραστηριότητα”. Η νομιμότητα τέτοιων πολιτικών μπορεί να εξαρτάται από το LAPD, αλλά οι αστυνομικοί πρέπει να υπακούν στις πολιτικές του Facebook όταν δημιουργούν λογαριασμούς στις υπηρεσίες μας. Το αστυνομικό τμήμα πρέπει άμεσα να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο Facebook που περιλαμβάνει τη χρήση ψεύτικων λογαριασμών, την πλαστοπροσωπία και τη συλλογή δεδομένων με σκοπό την παρακολούθηση.

Όπως ανεφερε η META Facebook, το LAPD παραβιάζει τις Robert Potter, ειδικός ασφαλείας ορθής χρήσης της υπηρεσίας, σκοπός της οποίας είναι να “συνδέσει πραγματικούς ανθρώπους με αυθεντικές ταυτότητες”. Παράλληλα όμως αρκετοί ειδικοί ασφαλείας διαφωνούν με τη στάση του Facebook θεωρώντας την υποκριτική.

Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε το Facebook να γίνεται το επίκεντρο τόσων προβληματικών επικοινωνιών, από επικοινωνία παιδεραστών και τρομοκρατών μέχρι την παραπληροφόρηση της COVID. Ωστόσο φαίνεται να νοιάζονται περισσότερο για την κατάχρηση της πλατφόρμας από το LAPD, από ότι νοιάζονται για την κατάχρησή της από την Κίνα ή τη Ρωσία. Δεν είσαι κάτι ξεχωριστό αν έχεις μία social media πλατφόρμα. Αν δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πως δεν μπορείς να έχεις ένα μυστικό αστυνομικό σε μία εκκλησία, γιατί μία social media πλατφόρμα να διαφέρει;

Robert Potter, ειδικός ασφαλείας

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *