Μοιράσου το Άρθρο

Ένας Έλληνας στρατιώτης με ποντιακή καταγωγή στέκεται στο πλευρό του ρωσικού στρατού και πολεμάει στην Μαριούπολη . Αρκετοί ρώτησαν ποιος είναι και για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Ο στρατιώτης, που αναγνωρίστηκε απο πολλούς με το κωδικό όνομα Vaha, προσχώρησε στο ρωσικό στρατό στην Μαριούπολη με την προθέση να πολεμήσει εναντιών του νεο-Ναζί Τάγματος Αζοφ για να βοηθήσει στην προστασία των Ελλήνων της περιοχης.

.

Πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είχε βγει ζωντανά ένας Ελληνας της περιοχής ο οποίος διαμένει μόνιμα εκεί και επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο τάγμα είναι ο βασικός παράγοντας φόβου της περιοχής .

.

Ο ίδιος με ρίζες ποντιακές, γεννημένος στην Τσάλκα της Γεωργίας, αποφάσισε να ενταχθεί στο τάγμα της Τσετσενίας ως εθελοντής λόγω ότι το τσετσενικό τάγμα είναι η ηγετική ρωσική δύναμη εναντίον του τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη.

.

.

Ο Βάχα αποφάσισε να κρατήσει αυτο το κωδικό όνομα προς αφοσίωση στον πατέρα του, ο οποίος μεγάλωσε στην Τσετσενία και ονομάστηκε έτσι και πέθανε πριν από τρεις μήνες.

.

Η Τσάλκα, στη νότια περιοχή Kvemo Kartli της Γεωργίας, είναι το πολιτιστικό κέντρο του ελληνικού πληθυσμού της χώρας.

.

.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βαχά εξήγησε το λόγο για τον οποίο βρισκόταν αυτή τη στιγμή στη Σαρτάνα.

.

δημοσιογράφος της RIA: Είστε πραγματικά Έλληνας;

Στρατιώτης: Ναι, πράγματι είμαι.

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε ελληνικό συμβιβασμό τώρα;

Στρατιώτης: Όχι μόνο το γνωρίζω αυτό, αλλά είναι ένας από τους κύριους λόγους που ενεργά επιδιώκω να δράσω εδώ… είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να υπερασπιστούμε τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά έθνη μας [πιθανή αναφορά στη Ρωσία και την Ελλάδα].

Είστε εδώ ως μέλος μιας ομάδας;

Στρατιώτης: Ναι, έχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα μέρος της αποστολής μας, μόλις φτάσαμε σε αυτό το μέρος. Σας ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και εύχομαι σε όλους καλή τύχη.

Από MacedoniaNET