Μοιράσου το Άρθρο

Επίσημα και με νόμο πλέον θα εισάγονται στην Ελληνική Αστυνομία οι τρανσέξουαλ που θα επιθυμούν να υπηρετήσουν το σώμα.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Ο Συνήγορος του Πολίτη ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή διεμφυλικών στις αστυνομικές σχολές, (σ.σ τρανσέξουαλ) το σχετικό πόρισμά του αναφέρει ότι:

.

«Ο αποκλεισμός των διεμφυλικών ατόμων από την εισαγωγή τους στις αστυνομικές σχολές λόγω της διεμφυλικότητάς τους και χωρίς εξατομικευμένη εξέταση της γενικής κατάστασης της υγείας τους και των σωματικών επιδόσεών τους με αθλητική δοκιμασία, αποτελεί άμεση διάκριση εις βάρος αυτών των ατόμων και παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου κατά την πρόσβαση στην απασχόληση και την εργασία, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του Νόμου 4443/2016 και της Οδηγίας αρ. 2000/78/ΕΚ.»

.

Βασικό ερώτημα που προκύπτει στη συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι στην τελευταία καθώς και σε όλες τις προηγούμενες προκυρήξεις αναφερόταν ως απαιτούμενο προσόν εισαγωγής, οι υποψήφιοι/ες να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστωμένη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ. 11/2014.

.

Ερητημα λοιπόν προκύπτει ν ως προς τη διάταξή του που ορίζει ότι, η διεμφυλικότητα, αναφερόμενη ως «διαταραχή ταυτότητας φύλου», εντάσσεται στις ψυχικές παθήσεις.

.

Ετσι η ανεξάρτητη Αρχή έβγαλε αυτή την απόφαση ύστερα από αναφορά από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για τον αποκλεισμό διεμφυλικών υποψηφίων από την εισαγωγή τους στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

.

Η αναφορά και διαμαρτυρία που είχε κάνει το σωματείο το 2018 ανέφερε οτι:

.

«σε προκήρυξη της ΕΛΑΣ τον Μάιο του 2018 για διεξαγωγή διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποκλείονται υποψήφιοι για λόγους ταυτότητας φύλου. Το Σωματείο υποστήριξε στην αναφορά του ότι, ο προαναφερθείς αποκλεισμός υποψηφίων αποτελεί παράνομη και αθέμιτη διάκριση κατά το ν. 4443/2016 και ζήτησε μεταξύ άλλων την άρση του αποκλεισμού από το Υπουργείου Εσωτερικών και την Ελληνική Αστυνομία»

.

Από MacedoniaNET