Μοιράσου το Άρθρο

Τις θέσεις της κομισιόν ενέκρινε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το χρονοδιάγραμμα παύσεις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση .


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Με συνολικούς ψήφους 339 θετικούς έναντι 249 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παύσης των πωλήσεων αυτοκινήτων και βάν με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τους δρόμους της ευρωπαΐκής ένωσης από το 2035. Στην ψηφοφορία υπήρξαν και 24 αποχές.

.

Έτσι με τον εθνικό κλιματικό νόμο που ψηφίστηκε σχετικά πρόσφατα στην βουλή προβλέπεται η προώθηση των οχημάτων μηδενικών ρύπων. Ο σχετικός νόμος εθεσε Την 1 Ιανουαρίου 2030 έως την μέρα αποκλειστικής πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων. Υπάρχει δυνατότητα το όριο να ψηθεί και να πάει στο 2035, εφόσον συμβαδίσει με το δίκαιο της ΕΕ.

.

Η διευκρίνιση που χρειάζεται είναι ότι δεν θα απαγορευτούν άμεσα εκείνη τη στιγμή η κυκλοφορία αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης απλά θα παύσει η πώληση τους ως καινούρια. Διευκρινίζουμε όμως ότι σταδιακά θα απαγορεύεται κυκλοφορία οχημάτων παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Από MacedoniaNET