Μοιράσου το Άρθρο

Πριν απο λίγο τι Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσίδας επιτρόπου δικαιωμάτων των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Το δικαστήριο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Πούτιν «φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και για την παράνομη μεταφορά πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

.

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

.

Εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης της Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα (Maria Alekseyevna Lvova-Belova), της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παρόμοιες κατηγορίες. Η Μπέλοβα είναι μια Ρωσίδα αξιωματούχος για τα δικαιώματα των παιδιών που φέρεται να κατευθύνει την απομάκρυνση Ουκρανών παιδιών προς την Ρωσία.

.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι κάθε ύποπτος φέρει ευθύνη για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού και για την παράνομη μεταφορά πληθυσμού από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, με την επιφύλαξη των παιδιών της Ουκρανίας»,

Από MacedoniaNET