Μοιράσου το Άρθρο

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, ένας εκπαιδευτικός που είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ο αγαπημένος δάσκαλος όχι μόνο αγαπάει το επάγγελμα του αλλά το δείχνει κιόλας μέσα από την δουλειά του. Άμα κοιτάξει κανείς τα σχόλια που γράφει στα τετράδια των μαθητών, θα καταλάβει γιατί είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. 

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τη διδασκαλία όχι ως επάγγελμα αλλά ως ένα ύψιστο καθήκον απέναντι στη νέα γενιά. Κατά καιρούς έχουμε προβάλλει πολλές από τις απόψεις του που πάντα είναι προς όφελος των μαθητών καθώς επιδιώκει να βλέπει χαμογελαστές παιδικές φατσούλες στη τάξη και πασχίζει να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους παράδοσης των μαθημάτων. 

Αυτή τη φορά ενθουσιαστήκαμε με τα σχόλια ενθάρρυνσης που έγραψε όταν πήρε τα τετράδια των μαθητών και τα λόγια που γράφει στον καθένα εξ αυτών  στο πλαίσιο της επιβράβευσης ως κίνητρο μάθησης.

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο δάσκαλος ” Οι μέρες δε σταματούν να είναι περίεργες.

Ακούμε κάθε μέρα σχεδόν ανθρώπους που φωνάζουν για το πώς πρέπει να είμαστε, να μοιάζουμε, αν θα φοράμε ρίγες ή μπλε ή ροζ, την ίδια στιγμή που εμείς στην τάξη δε σταματάμε να επενδύουμε στο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, τον διπλανό μας, και όλα αυτά χωρίς όρους, χωρίς κανόνες, παρά με σεβασμό στις επιλογές, στην προσωπικότητα, στην καρδιά του καθένα.

.

Την ίδια στιγμή που άλλοι επενδύουν στο ντροπή σας , εμείς επενδύουμε στο “Μπράβο μου”

.

Και συνεχίζουμε να το λέμε, δεύτερη χρονιά που ανακαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας που μπορούμε να δυναμώσουμε, ακόμα και στην ορθογραφία, στην ανάγνωση και στις ασκήσεις μας.

Αυτές τις μέρες μιλάμε για το αυστηρό κόκκινο, το στιλό που στιγμάτισε γενιές και γενιές, για τα κόκκινα σχόλια εκπαιδευτικών που πόνεσαν αμέτρητα τετράδια και σελίδες εδώ και δεκαετίες.

Εμείς το αντικαταστήσαμε με το ευγενικό κόκκινο, με τις λέξεις που κάθε παιδί γράφει για τον εαυτό του, λέξεις ενθαρρυντικές που τις γράφει με κόκκινο χρώμα, για να μάθουμε αν συναντήσουμε το αυστηρό στον δρόμο μας να μη του δώσουμε σημασία.

.

Γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και είναι χρέος μας να μην αφήνουμε άλλους ανθρώπους να το πληγώνουν.

.Όσο έχω μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου και γράφω τα δικά μου κόκκινα σχόλια, δε σταματάω να σκέφτομαι ότι η αγάπη είναι η πρώτη λέξη που ένα παιδί θα γράψει με όποιο χρώμα μπορεί. Και τα σχόλια που δέχεται δεν έχει σημασία με τι χρώμα είναι γραμμένα , αλλά αν περιέχουν την αγάπη στη σκέψη του ανθρώπου που τα γράφει.

.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται την κριτική μας, χρειάζονται την αγάπη μας. για να μάθουν μεγάλοι να τη δίνουν πίσω.

μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς που σας κρίνουν, δώστε στο κόκκινο την ευγενική του όψη· ❤️

Μέσα από τις ξεχωριστές του δράσεις ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως είναι ο δάσκαλος που θα ευχόμασταν να είχε κάθε παιδί. Έχει επιστρατεύσει όλη του την διάθεση και την εφευρετικότητα για να βρει τρόπους να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές του σπουδαίες γνώσεις ζωής και δεξιότητες που θα τους ακολουθούν για μια ζωή.

.

της Ευας Ζαχαριαδη πηγη

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τέμπη 2023 Τουρκία

.

Από MacedoniaNET