Μοιράσου το Άρθρο

Μεγάλη ανατροπή στην Χειμάρρα καθώς επικράτησε ο Φρέντι Μπελέρης εναντιων του Γκιόργκι Γκόρο που ήταν ο «εκλεκτός» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για τις δημοτικές εκλογές.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

338
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Έπειτα από ένα θρίλερ στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα, και με την διαδικασία να σταματάει αρκετές φορές ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο.  Ο Μπελέρης ειχε συλληφθεί και κρατείτε από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

«Παρακώλυσαν τη διαδικασία της καταμέτρησης σε εκλογικά κέντρα όπου η νίκη του συνδυασμού του Φρέντι Μπελέρηήταν βέβαιη»

Β. Γκούμας πρόεδρος της Ομόνοιας στο MEGA.

flatmate.gr@gmail.com

Στις Αλαβνικες εκλογές το Ελληνικό ενδιαφέρον εστιαζόταν σε τρεις κυρίως δήμους, της Χειμάρρας, της Φοινίκης και της Δρόπολης – Πωγωνίου. Ο Μπελέρης είχε μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων, αν και κέρδισε θα παραμείνει εκει για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Στην αντίπερα όχθη οΈντι Ράμα δήλωσε πως προτιμά να μην μιλήσει για τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη και ότι προτιμά να σεβαστεί τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Θα απαντησει όταν αυτές τελειώσουν.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μου και από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον Υπουργό Δένδια, να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά.

Θέλω να δείξω ότι τα όργανα δικαιοσύνης στην Αλβανία μπορεί να έχουν τα ελαττώματα τους, αλλά κανείς, ξεκινώντας από εμένα, δεν αμφισβήτησε ποτέ τις αποφάσεις τους, πόσο μάλλον άλλοι, εκτός Αλβανίας, να αμφισβητούν τον ρόλο τους.

Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας. Τα όργανα δικαιοσύνης εχουν τα ελαττώματα και τα βάρη τους. Έτσι άκουσα πολλά, αλλά προτίμησα να μην μιλήσω. Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται από πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς»

Έντι Ράμα , Πρωθυπουργός Αλβανίας

Πηγή ΕΡΤ,MEGA, ΑΠΕ-ΜΠΕ,Himara.gr

.

.

Από MacedoniaNET