Μοιράσου το Άρθρο

Με αποβολή τιμωρήθηκε ένας δωδεκάχρονος μαθητής όταν πήγε στο σχολείο φορώντας μπλουζάκι που ειχε πάνω γραμμένο το μήνυμα «υπάρχουν μόνο δύο φύλα».

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

783
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Ο 12 χρόνος μαθητής αποβλήθηκε από το σχολείο καθώς το μπλουζάκι με το οποίο πήγε για μάθημα έγραφε το μήνυμα «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» Και το σχολείο αιτιολόγησε την αποβολή λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση έκανε ορισμένους συμμαθητές του να αισθάνονται ανασφαλείς.

.

.

«’Εχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω»

.

Ο Liam Morrison, είναι ο 12χρονος μαθητής της έβδομης δημοτικού στο Γυμνάσιο John T. Nichols Jr. στο Middleborough. Ο ίδιος έχει στο πλευρό του τον πατέρα του που τον στηρίζει στην ελευθερία του λόγου και των απόψεων του. Το 12 χρονό αγόρι μίλησε σε μία συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής του Middleborough στις 13 Απριλίου, με την ομιλία του και τον πύρινο λόγο του να γίνετε viral

.

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου, αυτές οι «πέντε λέξεις» στη μπλούζα δεν ήταν «τίποτα το κακό, τίποτα το απειλητικό»,

.

«Κανείς δεν σηκώθηκε και βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα.Είμαι σίγουρος ότι θα το είχα προσέξει αν το είχαν κάνει».

.

«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ.Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην «Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος»».

.

«Την επόμενη φορά, μπορεί να μην είμαι μόνο εγώ.Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι σύντομα που θα αποφασίσουν να μιλήσουν».

.

.

.

Το Οικογενειακό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, που είναι ενας χριστιανικός συντηρητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ανακοίνωσε στο Twitter ότι παρείχε νομική υποστήριξη στο αγόρι.

.

.

Ένα παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί πριν περίπου πέντε χρόνια στην Αμερική όταν ένας μαθητής είχε εκφράσει την ίδια άποψη και ο καθηγητής του τον πέταξε έξω από το μάθημα .

.

.

.

Από MacedoniaNET