Μοιράσου το Άρθρο

Μια έκρηξη την Τετάρτη κατέστρεψε μεγάλο μέρος από το μυστηριώδες «μνημείο» Georgia Guidestones (κατευθυντηριοι λίθοι της Τζωρτζια) που βρίσκεται στο Έλμπερτον της Τζωρτζια. Η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις πέτρες.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως ανέφερε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Αξιωματούχοι του GBI δήλωσαν ότι, οι αξιωματούχοι του γραφείου του σερίφη της κομητείας Έλμπερτ βρήκαν ότι η έκρηξη κατέστρεψε μεγάλο μέρος της κατασκευής.

.

.

Ο Christopher Kubas, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Elberton Granite Association, οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την συντηριση του μνημείου ανέφερε οτι:

.

«Το κομμάτι του κεφαλόλιθου έχει καταστραφεί και είμαι σίγουρος ότι και οι άλλες πλάκες και το κεντρικό στήριγμα πιθανότατα έχουν επίσης ζημιά.

Κάθε μια από αυτες τις πλάκες έχουν ύψος 16 πόδια και 4 ίντσες. Έχει πάχος 1,7 ίντσες και πλάτος 6,6. Ζυγίζουν περίπου 42.000 λίβρες η κάθε μια.»

.

.


Ο Kubas ανέφερε ότι υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, εγκατεστημένες στον χώρο πριν από μερικά χρόνια μετά από προηγούμενο περιστατικά βανδαλισμού.

.

«Οι πέτρες έχουν μηνύματα πάνω τους. Ξέρετε είναι , οδηγοί για την ανθρωπότητα. Μερικοί άνθρωποι τους βρίσκουν προσβλητικούς. Κάποιοι όχι. Με τα χρόνια είχαμε μηνύματα με σπρέι ζωγραφισμένα πάνω στις πέτρες.”

https://youtube.com/shorts/cEn0C79VThI?feature=share

.

Το εν λόγω μνημείο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από πολλούς για τις οδηγίες που αναφέρει ώστε να σωθεί η ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα έχει ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες.

.

.

Ενα μικρότερο μήνυμα είναι χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε διαφορετικές γλώσσες του αρχαίου κόσμου οι οποίες είναι τα Βαβυλωνίακα, αρχαία ελληνικά τα σανσκριτικά αλλά και τα αιγυπτιακα ιερογλυφικά.

.

.

Το κατασκεύασμα έχει ύψος 5,87 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν 107,84 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω από αυτή. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα είναι τοποθετημένη στο έδαφος, σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευής, και παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των «Κατευθυντήριων Λίθων».

.

Με πληροφορίες και από wikipedia

Από MacedoniaNET