Δείτε και κλάψτε τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσαν όλοι οι πάροχοι με… “ενσωματωμένη” την “χαμένη” ρήτρα αναπροσαρμογής, τι θα πληρώσεις…για ηλεκτρικό ρεύμα.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


.

423
Το συμφέρον της Ελλάδος στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι:

Η δημοσκόπηση έληξε!

.

Ήρθαν λοιπόν τα νέα τιμολόγια και συγκεκριμένα με τις νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοίνωσαν όλες οι εταιρείες ρεύματος. Σας υπενθυμίζουμε ότι τιμή πλέον θα βγαίνει κάθε 20 του μήνα για τον επόμενο. Οπότε 20 Αυγούστου περιμένετε την επόμενη τιμή κιλοβατώρας.

.

Η Protergia, διαμορφώνει το τιμολόγιό της σε 0,549 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά υπάρχουν και ειδικά τιμολόγια που η τιμή ανεβαίνει έως και τα 0,56 ευρώ. Το πάγιο είναι από 1 έως 5 ευρώ το μήνα.Η ανακοίνωση Protergia ΕΔΩ

.

Οι πάγιες χρεώσεις και οι χρεώσεις προμήθειας στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής θα ανακοινώνονται μηνιαία στους παρακάτω πίνακες βάσει του Άρθρου 138 του Ν.4951/2022. 

.

Ο Ήρων έθεσε τιμολόγιο στα 0,495 ευρώ για το οικιακό (αλλά με κλιμακωτό πάγιο από 9,9 έως 17,9 ευρώ) και 0,54 για το επαγγελματικό. Η ανακοίνωση Ήρων ΕΔΩ

.

Η Elpedison διαφοροποιήθηκε στην χρέωση και θα υπολογίζει κάθε μήνα ένα ποσό έκπτωσης (επιστροφής στον καταναλωτή), ανάλογα με το πως θα κινείται η χονδρεμπορική. Για τον Αύγουστο η εταιρεία εκτιμά ότι στο δημοφιλέστερο πρόγραμμά της, η τελική χρέωση θα είναι 0,4956 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ το μήνα.

.

Watt&Volt ανακοίνωσε τιμή για τα τιμολόγια χωρίς πάγιο στα 0,58 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά με μεγάλες διαφοροποιήσεις προς τα κάτω για τα τιμολόγια με πάγιο. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα νέα τιμολόγια ως εξής:

-στα 0,585€/kWh για το πρόγραμμα zerO+ για όλες τις κατηγορίες πελατών

-στα 0,379€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 1 (29,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 20€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών

-στα 0,477€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 2 (14,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 10€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών

.

Η εταιρεία VOLTON ανακοινώνει τιμολόγια (για εμπρόθεσμη πληρωμή) στα επίπεδα των 0,52 ευρώ ανά Μεγαβατώρα συν 9,9 ευρώ πάγιο.

.

Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ανακοίνωσε τιμολόγιο με 0,484 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά με πάγιο 8 ευρώ το μήνα και με ετήσια συνδρομή.

.

Η ΖΕΝΙΘ ανακοίνωσε 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα συν 4 ευρώ πάγιο.

.

Τέλος η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι το νέο της τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,245 προηγουμένως, με τη νυκτερινή χρέωση να βρίσκεται στα 0,445 ευρώ.

.

Σημειώνεται ότι με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες και το χρηματιστήριο ενέργειας θα υπάρχει κάθε μήνα μία επιδότηση από το κράτος ως προς το ρεύμα. Με τη συγκεκριμένη επιδότηση θα δίνεται η τελική πραγματική τιμή στον Καταναλωτή. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ακόμα το ποσό της επιδότησης Μιας και αυτό θα είναι κλιμακωτό.

.

Τι Θεωρητικά θα ισχύσει για τις επιδοτήσεις όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας

Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης αλλά και  χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο η επιδότηση καλύπτει, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών.

.

Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά MWh +  έως και το 100% της αύξησης.

.

Ενώ για εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφάται έως και το 80% της ανατίμησης.

.

Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.

.

Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ / MWh  ώστε να απορροφηθεί έως και το 67% της αύξησης.

.

Ακόμα και έτσι αναρωτιόμαστε Ποιος Στο τέλος θα πληρώσει αυτή την επιδότηση που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, Από που θα έρθουν…

.

Πηγή

Από MacedoniaNET

Μια σκέψη στο “Ανακοινώθηκαν οι τιμές κιλοβατώρας από τους παρόχους.”
  1. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *