Μοιράσου το Άρθρο

Σαν σήμερα 9:45 το πρωί οι Γερμανοί υποστέλλουν τη σημαία τους από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως. Είχαν προηγηθεί 1264 μέρες κατοχής. Ο αθηναϊκός λαός βγαίνει στους δρόμους ζητωκραυγάζοντας.

« Μπήκα άθελα μου στο ρυθμό που επικρατούσε γύρω μου τι να κάναμε δηλαδή μα απλό πράγμα χαιρόμαστε και δεν ξέρουμε πως να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό μας» Κώστας Παράσχος δημοσιογράφος.

Το τελευταίο τμήμα των Γερμανών στρατιωτών καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη λίγο πριν την αποχώρηση του από την Αθήνα.

Η 12η Οκτωβρίου είναι μια μέρα χαράς και νίκης. Είναι η μέρα που όλη Ευρώπη γιορτάζει που έβγαλε από πάνω της το γερμανικό ζυγό. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη σε αντίθεση με το ελληνικό που γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου ως ημέρα που μπήκαμε στον πόλεμο.

Οι Γερμανοί καθώς έφευγαν συνέχισαν τις δολιοφθορές . Ανατίναξαν ένα μεγάλο κομμάτι του Πειραιά,μια αποθήκη στο παναθηναϊκό στάδιο με πυρομαχικά , χτύπησαν με όλμους αρκετά σημεία της Αθήνας.

Ενώ οι Γερμανοί φεύγουν μία σκιά απλώνεται πίσω στην πατρίδα . Είναι σκιά του εμφυλίου που θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη περίοδο.

photo:pemptousia

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *