Μοιράσου το Άρθρο

Και όμως μετά από 138 χρόνια είσαι Sagrada Familia είναι στο τελικό στάδιο της κατασκευής της. Ο δεύτερος υψηλότερος πύργος της Sagrada Familia στην Βαρκελώνη εγκαινιάστηκε επίσημα με το φως του γιγάντιου αστεριού των 5 τόνων που στέφθηκε στο υψηλότερο σημείο του. Με ύψος 138 μέτρων, ο νέος πύργος της Παρθένου Μαρίας είναι ο πρώτος που ολοκληρώθηκε από το 1976.

.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube.

.

Το συγκρότημα σχεδιάστηκε από οραματιστή Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαούντι. Ο Γκαούντι σχεδίασε τη βασιλική σαν μια “Βίβλος φτιαγμένη από πέτρα”, με πολλούς κρυπτογραφικούς συμβολισμούς που αντανακλούν στις δομές του ναού και στα γλυπτά του.

.

Το 2012 ο Fauli διορίστηκε επικεφαλής αρχιτέκτονας του έργου. Ήταν επικεφαλής μιας ομάδας 27 αρχιτεκτόνων και περισσότερων από 100 κτίστες. Σήμερα, ειναι πέντε αρχιτέκτονες και περίπου 16 κτίστες που εργάζονται για την ολοκλήρωση της Sagrada Familia.

«Είναι μεγάλη ευθύνη, επειδή πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, για το οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν άποψη»

Jordi Faulí Αρχιτέκτονας

Σύντομα θα αρχίσουν να ολοκληρώνονται η κορυφές στους πέντε τεράστιους πύργους και θα το κάνουν το ψηλότερο θρησκευτικό κτίριο της Ευρώπης, που θα ξεπεράσει το γερμανικό Μίνστερ της Ουλμ. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη θα έχει το ψηλότερο εσωτερικό.

Ο “Πύργος του Ιησού Χριστού” θα στεφθεί από έναν σταυρό και θα περικυκλωθεί από τέσσερις άλλους πύργους αφοσιωμένους στους τέσσερις Ευαγγελιστές.

Πριν από 15 χρόνια, δεν υπήρχε στέγη στο εσωτερικό τμήμα της εκκλησίας, καθώς βρισκόταν ανάμεσα σε δύο πρόσοψεις με οκτώ πύργους καμπάνας, η μια πλευρά μοιάζει με κάστρο άμμου, η άλλη ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από κυβιστική ζωγραφική.

Ο Γκαούντι πέθανε το 1926, αφού χτυπήθηκε από τραμ, δεν περίμενε ποτέ ότι ο καθεδρικός ναός θα ολοκληρωθεί στη ζωή του, μόνο μια πρόσοψη τελείωσε όταν πέθανε.Η κατασκευή του ναού προχώρησε με αργούς ρυθμούς καθώς βασιζόταν σε ιδιωτικές δωρεές.Καθοριστικό ρόλο στην κατασκευής του ναού έπαιξε ο ισπανικός εμφύλιος ο οποίος και την διέκοψε. Ξανά ξεκίνησε σταδιακά στην δεκαετία του 50.



Πηγή Euronews.com

Photo LLUIS GENE/AFP,

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *