Μοιράσου το Άρθρο

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Μαΐου 2010, όταν γράφτηκε μία μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

168
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Ολα ξεκίνησαν όταν λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε αυστηρά οικονομικά μέτρα λιτότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2010.

.

.

Την 5η Μαΐου, λιγες μερες μετα τις εξαγγελίες, έγινε μία από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα με τον αριθμο να εκτιμάται κοντα στιε 250.000! Η Αθήνα ήταν γεμάτη αστυνομικούς με τον τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

.

«Φωτιά στους υπαλλήλους»

.

Το υποκατάστημα της Marfin βρισκόταν επί της οδού Σταδίου δρόμος που θα πέρναγε η πορεία με πάρα πολλά άτομα που είχαμε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Ναι υπάλληλος ανέφερε ότι το πρωί που πήγες στη δουλειά είδα αυτό το σύνθημα γραμμένα στους τοίχους.

.

.

Η τράπεζα λειτουργούσε κανονικά εκείνη την ημέρα. Ξαφνικά γύρω στις 2 παρά μία ομάδα κουκουλοφόρων έκανε ντου στο κτίριο της Τράπεζας έσπασε τα τζάμια πέταξε μέσα μία μολότοφ και ένα μπουκάλι με βενζίνη.

.

«Να καειτε ρε! Καψτε τους πλούσιους!»

.

Ενώ το κτίριο καιγόταν και ο κόσμος είχε βγει Στα μπαλκόνια, υπήρχαν κάποιοι διαδηλωτές που φώναζαν αυτό το σύνθημα. Ενώ η πυροσβεστική προσπάθησε να κάνει το έργο της τελικά το μοιραίο για τρία άτομα ήταν αναπόφευκτο εγκλωβίστηκαν στον 3ο όροφο του κτιρίου και ανασύρθηκαν νεκροί μετά από λίγο.

.

Ηταν η Αγγελική παπαθανασοπούλου 32 ετών που ήταν έγκυος 4 μηνών ο Επαμεινώνδας τσακάλης 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών.

.

Η υπόθεση τόσα χρόνια μετά δεν έχει ξεκαθαρίσει και οι «Δολοφόνοι» ζουν αναμεσα μας. Τόσα χρόνια υπάρχει μόνο σκιά άνοδο των τριών αυτών ανθρώπων. Ένας ύποπτος για τον εμπρησμό της τράπεζας συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη για τα Εγκλήματα.

.

Το βούλευμα Αναφέρει ότι υπήρχαν ακόμα δύο άτομα αυτουργοί Του εμπρησμού τα οποία όμως είναι άγνωστα. Ύστερα από αρκετές αναβολές η δίκη ολοκληρώθηκε το 2016 Χωρίς όμως κάποιος από τους αυτουργούς τουρισμού να έχει καταδικαστεί.

.

Ενώ ήταν γνωστό ότι η πορεία θα περάσει μπροστά από το υποκατάστημα της Marfin Και ίσως κάποιες ζωές κινδυνεύσουν οι υπάλληλοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εργασία τους με το φόβο να μην απολυθούν.

.

Για αυτό το λόγο τρία στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν σε ποινη φυλάκισης 22 ετών οι οποίοι θα εκτίσουν 10 χρόνια με αναστολή και η διευθύντρια του καταστήματος για πέντε χρόνια και ένα μήνα.

.

Από MacedoniaNET