Πόσοι αναρωτηθήκαμε έπρεπε να γίνει αυτή η επίσκεψη 28η Οκτωβρίου; Εμεις δεν αναφέραμε χθες καν το γεγονός. Σαν να μην υπήρχε. Σήμερα όμως πρέπει να κάνουμε ταμείο. Πως γίνετε λοιπόν την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο που ξεκίνησε η Γερμανία, η τελευταία καγκελάριος να είναι καλεσμένη στην χώρα μας; Θλιβερό γεγονός, εκτός και αν μέχρι την αποχώρηση της ζητήσει συγνώμη για τα δεινά που προκάλεσε η χώρα της στην χώρα μας.
Η Ελλάδα πέρασε 8 πρωθυπουργούς όσο η κ.Μερκελ ήταν στην πρώτη ηγεσια της Γερμανιας. Κανένας από αυτούς δεν άλλαξε κάτι. Με ότι ιδεολογικό υπόβαθρο κι αν βρισκόταν ο καθένας ακόμα και υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί δεν μπόρεσαν να αλλάξουν ή να υπερασπιστούν απ,ότι φάνηκε την Ελλάδα.
Χθες το βράδυ λοιπον περίπου οκτώ η ώρα έφτασε η κ.Μερκελ.Ηταν καλεσμένη σε δείπνο στην οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σήμερα το πρωί συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κυρία Μέρκελ σπουδαίο πολίτικό και την ευχαρίστησε για την καθαρά φιλοευρωπαϊκή της στάση. Παράλληλα ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες υπήρχε αλληλοκατανόηση.
«Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη διατήρησε τη συνοχή της και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας» είπε η κ.Σακελλαροπούλου.
Αμέσως μετά η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος είχε συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ξέρω απαίτησα πολλά από τους Ελληνες» Είπε η κ.Μερκελ πριν από λίγο. Ξέρουμε και εμείς ότι υπό την καγκελαρία της περάσαμε δύσκολα. Πολύ δύσκολα , περισσότερο από ότι αξίζαμε, με τα λάθη μας και τις υπερβολές μας. Το θέμα είναι ότι έγινε η Ελλάδα ένα είδος οικονομικού πειράματος. Αυτή την αίσθηση αφήσατε κυρία Μερκελ,σε όλους μας.
«Κυρία Μέρκελ πήξει η φωνή της λογικής και της σταθερότητας άδικη ίσως κάποιες φορές όμως καθοριστική όπως το 2015 όταν αρνήθηκε τον εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη» Ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Ναι ίσως η Ελλάδα να χρειάζεται να βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη. Βέβαια κανείς δε μας κράτησε με όφελος μόνο δικό μας. Σίγουρα υπήρχανε πολλοί οικονομικοί παράγοντες που εκείνη τη στιγμή κάνει αναγκαία την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη.
Εμείς περιμένουμε ακόμα μία συγνώμη η έστω μια αναφορά στις αποζημιώσεις του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου ακόμα περισσότερο όμως περιμένουμε από την πλευρά των ελλήνων πολιτικών να θίξουν το θέμα.
εικόνα άρθρου:ΕΡΤ