Η Αγγελική Ασημάκη είναι ερευνήτρια παθολόγοανατόμος στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.Παράλληλα εργαζεται στην Βοστώνη στο νοσοκομείο Beth Israel Deaconess.
Η Αγγελική Ασημάκη επικεντρώνεται η έρευνα της τα τελευταία χρόνια στις καρδιοπάθειες και στις αρρυθμίες. Θεωρείται υπεύθυνη για την ανακάλυψη και παράλληλα για την δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «new England journal of médecine»μιας μη επεμβατικης διαγνωστικης εξέτασης για την αριθμό γενική καρδιομυοπάθεια δεξιάς κοιλιάς.
«Διάβαζα από πολύ μικρή ηλικία με στρατιωτική θα έλεγα πειθαρχία. Θυμάμαι πως μαθαίνω τρεις ξένες γλώσσες. Ο πατέρας μας έμαθε ότι το μεγαλύτερο όπλο στη ζωή είναι το τι ξέρεις και όχι το τι έχεις» δήλωσε στο ellines.com
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε ένα νέο φάρμακο για όσους πάσχουν από φυλετικές για τη ζωή αρρυθμίες της καρδιάς .
«Δεν μετανιώνω που έφυγα από την Ελλάδα. Όσο δύσκολο κι αν ήταν η ξενιτιά μου επέτρεψε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα»
Η πρωτοτυπία της ανακάλυψης της ομάδας στην οποία συμμετέχει κυρία Ασημάκη έγκειται στο ότι οι ερευνητές βασαν την ανακάλυψη του στην μελέτη ενός ψαριού. Το «Ψάρι-Ζέβρα» Όπως ονομάζεται το τροποποίησαν γενετικά έτσι ώστε να εμφανίζει μία σπανία κληρονομική πάθηση την αριθμό γενική καρδιοπάθεια δεξιάς κοιλιάς. Οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη νόσο εμφανίζουν αρρυθμία δυσκολία της καρδιάς να λειτουργήσει ως αντλία αίματος και κάποιες βλάβες στον καρδιακό μυϊκό ιστό.
Η σχετική δημοσίευση από την συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων έχει γίνει στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine»,